PRÁVĚ PROBÍHÁ PROJEKT

Rekonstrukce a modernizace objektu Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína

>> více

PRÁVĚ PROBÍHÁ PROJEKT

Traditions and Education as A Sharing of cultures around water

>> více

Vzdělání pro veřejnost

Nabízíme PROFESNÍ REKVALIFIKACE pro tyto profese:

  • Rybníkář
  • Líhňař
  • Pstruhař
  • Zpracovatel ryb
  • Chovatel vodní drůbeže
>> více

VIDEO vizitka

Jablka místo žab

použili budoucí rybáři ze třídy 1.B oboru Rybář pro konstrukci galvanického článku. Místo „živočišné“ elektřiny z žab, kterou poprvé získal Luigi Galvani v roce 1771, jsme vyrobili „jablečnou“ elektřinu.

Jako elektrody jsme užili měděné a železné hřebíky. Elektrolytem byla jablečná šťáva obsahující organické kyseliny. Jeden galvanický článek ze čtvrtky jablka vytvořil elektromotorické napětí mezi elektrodami asi 1 mV. Sériovým zapojením čtyř článků jsme získali napětí asi 4 mV. Výsledný proud činil asi 0,8 mA. Takže jsme z jednoho jablka získali výkon 4 krát 0,8, což jsou 3,2 mikrowatty. Na rozsvícení žárovičky byl proud příliš malý, ale nevzdáváme to.

Příště zapojíme galvanické články z 800 miliónů tun jablek a dostaneme výkon jednoho temelínského bloku (1 000 MW).

Kalendář akcí

POÚTSTČTSONE
                                          
Změny v rozvrhu

3. ledna 2018 začíná výuka

po vánočních prázdninách

Jídelní lístek

od 16. do 20. října 2017

AKTUÁLNÍ jídelní lístek pro tento týden.

>> více

Obory studia

Maturitní obor

Učební obor

Nastavbové studium

Služby pro veřejnost

  • Turistické ubytování v domovech mláděže
  • Pronájem autobusu MB + VW
  • Nabídka stravování
>> více

Kontakty

Táboritská 941/II
379 01 Třeboň

TELEFON: 384 721 216
EMAIL: info@ssrv.cz
FAX: 384 724 401
ID datové schránky: rhkyuzm

Partneři školy

bioproESFlogo ropmšmtdíla rožmberkůuniv 2ubytování

Kontakty

Střední škola rybářská
a vodohospodářská
Jakuba Krčína, Třeboň

Táboritská 941/II, 379 01 Třeboň

Email: info@ssrv.cz

Fax: 384 724 401, 384 758 232
Telefon: 384 721 216

Mapa
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím