Telefon 384 721 216
Velikost písma

19.4.2024 - Konzultační odpoledne

30.4.2024 - Jednotné přijímací zkoušky

23.4.2024 - MZ - profilová praktická zkouška

24.4.2024 - MZ - profilová praktická zkouška

26.4.2024 - Pedagogická rada

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / Projekty / Archiv projektů / Comenius 2012 - 2013

Comenius 2012 - 2013

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni  realizuje projekt Comenius - Towards European Citizenship thanks to Catering and Aquaculture Partnership

Střední škole rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni se díky vysoké úspěšnosti v rámci podávání grantových žádostí podařilo navázat na projekt „Vzdělávání v rybářství a trvale udržitelný rozvoj“, v rámci programu Comenius. Nový dvouletý projekt nese název „Směrem k evropskému občanství díky partnerství v kulinářství a akvakultuře“.

Partnery v tomto programu jsou stejně jako v předešlých projektech norská škola Skjervøy videregäende skole a francouzská škola Lycee professionnel de Guerande. Přidanou hodnotou tohoto grantu je získání nové partnerské školy z Portugalska - Escola de Hotelaria e Turismo de Vila Real de Santo Antonio.

Celý rozsáhlý projekt se snaží o sblížení našich žáků, učitelů a zaměstnanců v rámci evropského občanství. Součástí je rozvoj odborných dovedností (například práce s ICT vybavením, vypracování evropské profesionální sítě) prostřednictvím společných témat, těmi jsou ryby a kulinářství.

Partnerské  školy Vila Real de Santo Antonio v Portugalsko, SŠRV J.Krčína Třeboň  v  České republice, Skjervøy  v Norsku a Guérande ve Francii se specializují na chov ryb  a na propagaci správných způsobů stravování, zejména z rybích pokrmů. V současné době se tyto dvě aktivity těší neobvyklé mezinárodní popularitě a to je důvod, proč je spojení těchto témat zajímavé pro mladé lidi.

V rámci projektu naši žáci navštíví Franci, Portugalsko a Norsko. Pro SŠRV Třeboň bude naopak ctí přivítat spřátelené žáky a pedagogy ve svém domácím prostředí.

Výstupem projektu bude DVD s názvem „Z vody na talíř“ a kniha plná tradičních i nových
receptů. Stejně jako v minulém projektu bude vytvořen i blog http://teccap.blogspot.com/, kde budou prezentována fotografie a komentáře žáků a pedagogů k jednotlivým výměnám. Budou zde rovněž publikovány ostatní výstupy projektu.

V rámci grantu jde o prohloubení vědomostí a kontaktů, které škola buduje již řadu let v rámci různých mezinár
odních projektů. Jen pro příklad do partnerské školy v Norsku vycestovalo již přes sto žáků naší školy. Zahraniční spolupráce dává žákům, ale i pedagogům příležitost posunout se ve svých znalostech o něco dál.

Mgr. Jana Kadlecová

Kde nás můžeš sledovat

Kontakty

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 688

Táboritská 688, 379 01 Treboň

+420 384 721 216

Partneři, sponzoři, organizace

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout