PRÁVĚ PROBÍHÁ PROJEKT

Rekonstrukce a modernizace objektu Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína

>> více

Vzdělání pro veřejnost

Nabízíme PROFESNÍ REKVALIFIKACE pro tyto profese:

  • Rybníkář
  • Líhňař
  • Pstruhař
  • Zpracovatel ryb
  • Chovatel vodní drůbeže
>> více

VIDEO vizitka

Říjnové putování za mnichy a vltavíny

Je již tradicí, že v říjnu odjíždí naši Ekologové - vodohospodáři na dějepisně jazykovou exkurzi do kláštera ve Zlaté Koruně a do Českého Krumlova.

V klášteře se žáci seznámili s každodenním životem mnichů a účelem klášterních budov.  Letos bylo i něco nového: mohli si vyzkoušet mnišské hábity a projít mlčky křížovou chodbu. Do pracovních listů kreslili detaily ambitů, zkoušeli posuňkovou řeč mnichů a hledali znaky středověké architektury na stavbách v areálu kláštera.

V Českém Krumlově si prošli cestu přes zámeckou zahradu, všechny zámecká nádvoří a Latrán až do Muzea vltavínu. Tady se seznámili ve filmu se vznikem vltavínů a na celkem malé ploše muzejního sklepení si prohlédly vzorky vltavínů, způsob jejich těžby a umělecké zpracování. Také si vyzkoušeli hodit pomyslný meteorit na planetu Zemi, aby pozorovali účinky dopadu.

Cestou městem plnili jazykové úkoly do připraveného pracovního listu.

I když byl 6. říjen studeným dnem, odvezli si žáci mnoho zajímavých dojmů.
 


Kalendář akcí

POÚTSTČTSONE
                                          
Změny v rozvrhu

Obory studia

Maturitní obor

Učební obor

Nastavbové studium

Služby pro veřejnost

  • Turistické ubytování v domovech mláděže
  • Pronájem autobusu MB + VW
  • Nabídka stravování
>> více

Kontakty

Táboritská 941/II
379 01 Třeboň

TELEFON: 384 721 216
EMAIL: info@ssrv.cz
FAX: 384 724 401
ID datové schránky: rhkyuzm

Partneři školy

bioproESFlogo ropmšmtdíla rožmberkůuniv 2ubytování

Kontakty

Střední škola rybářská
a vodohospodářská
Jakuba Krčína, Třeboň

Táboritská 941/II, 379 01 Třeboň

Email: info@ssrv.cz

Fax: 384 724 401, 384 758 232
Telefon: 384 721 216

Mapa
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím