Telefon 384 721 216
Velikost písma

20.5.2024 - 23.5.2024 - MZ - ústní část

30.4.2024 - Jednotné přijímací zkoušky

24.4.2024 - MZ - profilová praktická zkouška

26.4.2024 - Pedagogická rada

2.5.2024 - MZ - DT společné části

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / Akce školy / Akce roku 2021 - 2022

Zájmové aktivity žáků 2.A na DM 1 ve školním roce 2021/ 2022

Složitá covidová doba přinesla řadu opatření, které jsme respektovali a tím došlo k omezení společných aktivit na dlouhé měsíce. Ale letos se již rybáři se zapojili v prvních dnech školního roku do společných zájmových činností. 

Cyklistika i turistika, se zaměřením na poznávání CHKO Třeboňsko a zajímavých lokalit v okolí Třeboně i naše oblíbené Novohradsko, je řazena mezi nejoblíbenější. 

Navštívili jsme Nadějskou rybniční soustavu, naučnou stezku kolem rybníka Svět, stezku kolem Rožmberka, Zlatou stoku, Terčino údolí, Kraví horu v Novohradských horách, naučnou stezku Červené Blato, Veselské pískovny, Čertovu šlápotu u Kolenec a podnikli mnoho dalších výšlapů a výjezdů do přírody. Zajímavé byly také jednorázové akce jako návštěva Loveckého zámku na Hluboké nad Vltavou spojená s prohlídkou Zoo. Odborné poznatky jsme měli možnost čerpat v Domě přírody Třeboňska a také v Botanické zahradě při Dnech otevřených dveří. Prohlídka Schwarzenberské hrobky s odborným výkladem patřila k těm nejzajímavějším.   

Kopaná je nejoblíbenějším kolektivním sportem na světě. Pondělnímu večernímu fotbálku se rybáři i vodohospodáři věnují celoročně. Již třetím rokem pokračuje spolupráce   se Záchrannou stanicí pro handicapovaná zvířata v Třeboni, kterou zásobujeme suchým pečivem, ovocem a zeleninou. Kroužek vaření provozujeme především v zimních měsících, o víkendovém provozu a v době významných svátků.  Pečení vánočního cukroví, mazanců, barvení velikonočních vajíček a krajové speciality nebo pletení pomlázek jsou již tradicí.

V jarních měsících žáci přijali výzvu a zapojili se do celostátní akce “Ukliďme Česko“.  Uklízeli jsme u autobusového nádraží, polní cestu k Mlýnskému rybníku i černou skládku. 

Už v listopadu 2019 se rybáři zapojili do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.  Pomáhat starším, nemocným lidem a splnit jim vánoční přání není v dnešní době samozřejmostí. Tentokrát jsme pekli vánoční cukroví a odeslali ho do Sanatoria Topas.

Rybáři mají vztah k přírodě a již mockrát nás přesvědčili, že mají srdíčko na správném místě. V zimním období jsme vyjížděli do okolních lesů a doplňovali krmelce pro zvířata.  

 

Školní rok 2021/2022 byl náročný a zároveň nám přinesl mnoho zážitků, vytvořili jsme si trvalé kamarádské vztahy, dobrý kolektiv. Snad nám všem zůstanou vzpomínky na naši školu, na domov mládeže, na naše hezké město, na úžasnou jihočeskou přírodu.

 

Chlapci, přeji Vám pohodové prázdniny a již se opět na Vás těším, na nový školní rok 2022/23 a naše nové společné cíle.

FotogaleriePřeskočit fotogalerii

Kde nás můžeš sledovat

Kontakty

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 688

Táboritská 688, 379 01 Treboň

+420 384 721 216

Partneři, sponzoři, organizace

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout