Telefon 384 721 216
Velikost písma

27.6.2025 - Volno ředitele školy

16.6.2025 - 17.6.2025 - ZZ - ústní část

17.6.2025 - Slavnostní pasování absolventů

16.6.2025 - 17.6.2025 - Sportovní kurz

25.6.2025 - Poslední termín pro podání přihlášky k MZ

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / Projekty / Erasmus+ / 2024-1-CZ01-KA122-VET PLOUT S TRENDY V AKVAKULTUŘE

Reflexe účastníků

Místo: Chorvatsko, Dubrovník

Název kurzu: Artificial Intelligence for language teachers

Poskytující organizace: Ustanova za obrazovanje ordraslih Maksima

Termín: 21. 10. - 25. 10. 2024

„V termínu 21. 10. - 25. 10. 2024 jsem se účastnila kurzu Artificial Intelligence for language teachers v chorvatském Dubrovníku. Kurz byl na velmi dobré úrovni a zároveň v přátelském duchu. Každý den mě čekala buď dopolední nebo odpolední výuka zaměřená na používání aplikací, které fungují na bázi umělé inteligence a jejich využití v hodinách. Zde jsem načerpala bohatou inspiraci. Dalším pozitivem byla i možnost poznat krásné historické město Dubrovník. “

Mgr. Marie Tůmová

Místo: Mošovce, Slovensko

Název akce: Přípravná návštěva na Slovensku

Navštívená organizace: Slovenský rybársky zväz, mestská organizácia Martin

Termín: 4.2. – 5.2. 2025

V rámci přípravné návštěvy Ing. Jiří Srp a Zdeněk Nováček navštívili na Slovensku několik rybích farem, kde následně v měsíci dubnu 2025 dojde ke spolupráci při výtěru hlavatky obecné, lipana podhorního a odchovu pstruha duhového i pstruha potočního.

Jednalo se o rybí farmu v Mošovcích, Slovianské Dolině a Martin-Stráně.

Na poslední farmě došlo i k jednání se zástupci Slovenského rybářského svazu, kteří se spoluprací souhlasili.

Ing. Jiří Srp

 

Místo: Guérande, Francie

Název akce: Skupinová mobilita

Navštívená organizace: Lycée Professionnel O. Guichard, Guérande

Termín: 3.4. – 7.4. 2025

V týdnu od 3.3. do 7.3. 2025 jsme byli na skupinové mobilitě ve Francii ve městě Guérande. Naše praxe probíhala v místní střední škole. 

V pondělí ukázali jejich celý areál školy, který se nám moc líbil. 

Od úterý do pátku jsme chodili na praktický výcvik s místními studenty Akvakultury, s některými jsme se i dost skamarádili. 

Po praktickém výcviku nás učitelé vzali buď do města nebo k moři. Jednou jsme se byli podívat na školní ústřicové farmě, kde jsme ochutnávali ústřice a jiné mořské plody. Také jsme se jeden den byli podívat na velikou přechovnu akvarijních rybiček. 

V pátek nás francouzští učitelé učili filetování candáta. Praktická část nás moc bavila. Všem bych to moc doporučil, sám bych tam jel klidně znovu.

Radim Mencl

Od 3. 3. 2025 do 7. 3. 2025 jsem byl na skupinové mobilitě ve Francii ve městě Guérande. Naučil jsem se tam filetování candáta. Pracovali jsme se skupinou francouzských žáků se kterými jsme si vyměnili informace o chovu krevet, candátů a dalších druhů ryb. 

Nejvíce se mi tam líbila exkurze do akvaristiky, kde si někteří i odvezli nějaké akvarijní rybičky či koi kapry. Francouzští žáci anglicky moc neumí, ale nějak jsme se domluvili.

Určitě bych to doporučil i ostatním minimálně jednou, jelikož uvidíte věci jako chov krevet, který asi v česku neuvidíte nebo budete moct ochutnat mořské druhy jako jsou ústřice. Takže kdybych mohl tak bych určitě jel znovu. 

Děkuji za nové zkušenosti, které jsem získal či informace. Bylo to skvělé.

Tomáš Pánek

Na skupinovou mobilitu jsme jeli do Francouzského Guérande. První den jsme se spíše seznamovali s novým prostředím a novými lidmi. Pracovali jsme společně se studenty z této školy se kterými jsme rychle navázali dobré vztahy. 

Jak probíhal náš den? Náš den probíhal tak, že ráno jsme přijeli k malým sádkám v areálu školy kde jsme čekali, až dorazí žáci a učitelé. Na oběd jsme chodívali do školní jídelny, kde vařili velmi skvělá jídla. Po oběde jsme měli přestávku, trávili jsme ji ve školním centru a povídali jsme si tam s francouzskými studenty. 

Po práci jsme jezdili na různé exkurze, které byly v programu, nebo na farmy. Ve volném čase jsme jezdili s našimi mistry jsme po okolní a navštěvovali pláže, obchůdky a přístavy. 

Líbil se mi hlavně přístup francouzských učitelů, kteří nám vše vysvětlili a ukázali. Doporučil bych účast všem žákům, kteří se zajímají o jiný chov ryb než u nás.

Filip Vala

Byli jsme ve Francii ve městě Guérande. Hned první den nás seznámili s areálem školy a byli se podívat na většině míst, na kterých následující dny probíhal odborný výcvik. V úterý jsme začali na RAS systému s pstruhem duhovým a probírali jsme krmný koeficient atd…

Ve středu jsme měli výuku o akvaponii a po oběde ve školní jídelně jsme jeli na farmu s ústřicemi a ochutnávali ústřice a mořské ježky.

Ve čtvrtek jsme přesouvali a vážili jesetery malé a po oběde jsme se jeli podívat do prechovny akvarijních ryb, která se mi velice líbila

V patek jsme se učili, jak správně usmrtit a vyfiletovat candáta obecného.

Nejvíce se mi líbila přechovna rybiček, ale byli tam i jiné zajímavé aktivity.

Pelcl Jakub

Zúčastnil jsem se skupinové mobility do Francie do střední školy, kde se také učí rybářství a akvakultura. 

V pondělí jsme si s učiteli prošli program na týden a pak nám ukázali školu, dílny a farmu. V následujících dnech jsme byli na několika odborných exkurzích a účastnili se praxe ve škole. 

Pracovali jsme s francouzskými studenty a vše jsme si vyzkoušeli. Bylo to velmi poučné, více než jsem čekal. 

Odvez jsem si spoustu zkušeností a mnoho informací z oboru, můžu to všem jen doporučit.

Matěj Zaňka

Zúčastnil jsem se v rámci projektu Erasmus+ výjezdu do Francie do města Guérande. Cesta trvala dva dny, přespali jsme v půlce cesty ve Francii na hotelu. V pondělí jsme přišli do místní střední školy, kde jsme poznali Pierra. Pierre nás prováděl celou školou a ukazoval nám kde se co děla a co budeme po celý týden dělat my. 

V úterý jsme pracovali v recirkulačním systému pstruha duhového také jsme si prohlídli farmu na krevetky, kde měli i chov candáta. Ve středu jsme pracovali s candáty. Ve čtvrtek jsme jeli na školní farmu na ústřice a mohli jsme ochutnat ústřice i mořského ježka. V pátek jsme se učili usmrtit rybu pomocí jejich metody a také jsme se učili jejich způsob filetování. 

 Abych to celé zhodnotil byly to krásné zážitky jak v rámci praxe, tak v rámci poznání nové kultury za všechno jsem vděčný a klidně bych si to zopakoval.

Michal Venzhöfer

Kde nás můžeš sledovat

Kontakty

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 688

Táboritská 688, 379 01 Treboň

+420 384 721 216

Partneři, sponzoři, organizace

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout