Vzdělání pro veřejnost

Nabízíme PROFESNÍ REKVALIFIKACE pro tyto profese:

  • Rybníkář
  • Líhňař
  • Pstruhař
  • Zpracovatel ryb
  • Chovatel vodní drůbeže
>> více

VIDEO vizitka

22. dubna 2015 - Vodní stavby - terénní výuka hydrometrování

Dne 22. dubna 2015 absolvovaly třídy E4 a R2 terénní cvičení, při kterém měřily průtok vody ve Zlaté stoce. Pro měření rychlosti proudu vody studenti užívali hydrometrickou vrtuli Vernier napojenou na záznamník dat LabQuest2. Průtočný profil byl změřen pomocí pásma.

Pro měření byly zvoleny dva průtočné profily obdélníkového tvaru. Třída E4 měřila v rovné trati toku při hloubce vody 50 cm a šířce profilu 480 cm. Třída R2 měřila v mírném oblouku při hloubce 60 cm a šířce profilu 450 cm.

Svislicová rychlost proudění byla měřena v hloubce 25 až 30 cm pod hladinou v pěti svislicích vytyčených v průtočném profilu.  Ze svislicových rychlostí byla výpočtem určena profilová rychlost proudu jako vážený průměr, když váhu tvořila průtočná plocha přiřazená ke každé svislici.

Obě třídy dospěly ke shodnému průtoku 0,77 m3/s při profilové rychlosti proudu 0,33 m/s (E4) a při profilové rychlosti proudu 0,28 m/s (R2).

Pěkné jarní počasí přispělo k úspěšnému dílu.


Kalendář akcí

POÚTSTČTSONE
                                          
Změny v rozvrhu Rozpis praxe žáků

5.8.2022 - poslední možnost podání přihlášky

na opravné a náhradní závěrečné zkoušky v září 2022

29.6.2022 - poslední možnost podání přihlášky

k maturitní zkoušce - Podzim 2022

PRÁVĚ PROBÍHAJÍ TYTO PROJEKTY

Rekonstrukce a modernizace objektu Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína

 

Kontakty

Táboritská 688
379 01 Třeboň

TELEFON: 384 721 216
EMAIL: info@ssrv.cz
FAX: 384 724 401
ID datové schránky: rhkyuzm

 

Partneři školy

Jihočeský krajbioproESFlogo ropmšmtdíla rožmberkůuniv 2ubytování

Kontakty

Střední škola rybářská
a vodohospodářská
Jakuba Krčína, Třeboň

Táboritská 688/II, 379 01 Třeboň

Email: info@ssrv.cz

Telefon: 384 721 216

Mapa

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout