Vzdělání pro veřejnost
Nabízíme PROFESNÍ REKVALIFIKACE pro tyto profese:
- Rybníkář
- Líhňař
- Pstruhař
- Zpracovatel ryb
- Chovatel vodní drůbeže
VIDEO vizitka
ERASMUS+ FUTURE – PROJEKTOVÉ VÝSTUPY
Právě končí projekt Erasmus+ FUTURE (Food from water Used To Urge Revolution in Eating habits), ve kterém se žáci zapojených partnerských škol (SŠRV, Lycee Professionnel Guerande - O. Guichard, Nord-Troms vidergående skole, skolested Skjervøy) zabývali tématem potravinových zdrojů získávaných z vody.
Prohlédněte si jednotlivé projektové výstupy:
1. LOGO
Autorky loga: Rosemarie Černohousová, Klára Dohnalová (ČR)
2. PROJEKTOVÁ PUBLIKACE
Ke stažení:
Ke stažení:
3. VIDEA
ČESKÁ REPUBLIKA
FRANCIE
NORSKO
4. VÝSTAVA
Z důvodu absence žáků ve škole nebyla realizována výstava projektu v Městské knihovně v Třeboni v plánovaném období. Tato se nakonec uskutečnila v náhradním termínu, ale i její průběh ovlivnil Covid 19. Knihovna byla z nařízení vlády uzavřena a výstava trvala pouze necelých 14 dní (místo plánovaného měsíce).
5. eTwinning
https://twinspace.etwinning.net/71124/home
6. DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ
VÝSLEDKY, ZHODNOCENÍ
(ODPOVĚDI ŽÁKŮ ZŠ, ODPOVĚDI ŽÁKŮ SŠ):
Dotazníková akce probíhala u žáků ZŠ z oblasti Třeboňska v době výlovu rybníka Rožmberk a na Střední škole rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína, Třeboň u žáků oboru Ekologie a životní prostředí - Vodohospodář a Rybář. Dotazováno bylo 50 žáků ve věkovém rozmezí 10 – 15 let a 50 žáků ve věkovém rozmezí 16 – 20 let.
Většina dotazovaných prohlašuje, že rádi konzumují ryby. V rodinách preferují ryby spíše rodiče a sourozenci mužského pohlaví. Ačkoli respondenti tvrdí, že ryby jí rádi, tak je naprostá většina z nich konzumuje jen jednou do měsíce. Překvapivé je zjištění, že mnoho rodin získává ryby vlastním rybolovem, to ukazuje na velkou rybářskou tradici v jihočeském regionu. Dále lidé ryby kupují mražené a chlazené. Nejoblíbenější druhy ryb jsou losos, kapr, pstruh a treska. Jen malá část respondentů jí mořské plody. Pokud je konzumují, pak nejčastěji krevetky. Nejběžnější úpravou ryb je grilování nebo smažení, žáci SŠ také často zmínili ryby uzené. V oblíbenosti druhu masa převažuje u žáků ZŠ spíše maso bílé, u SŠ jsou poměry mezi bílým a červenám masem vyrovnanější. V restauraci by si respondenti nejčastěji objednali lososa, méně lidí by zvolilo kapra, štiku nebo úhoře. Velká část respondentů by si rybu v restauraci neobjednala. Jen velmi málo respondentů konzumuje i jiné produkty z ryb (játra, kaviár nebo mořské plody). Zde je vidět rozdíl mezi mladšími a staršími respondenty, kdy starší tyto produkty konzumují ve větší míře. Mořské řasy respondenti nejčastěji konzumují ve formě sushi. V jiné úpravě je konzumuje jen velmi malá část respondentů. Poměrně málo respondentů užívá zelenou řasu chlorelu, i zde platí, že ji starší respondenti užívají častěji než mladší. Mladší respondenti si myslí, že ryby u nás drahé nejsou, na rozdíl od starších respondentů, kteří odpovídali zhruba na půl. Polovina z nich si myslí, že drahé nejsou a polovina si myslí, že drahé jsou. Naprostá většina upřednostňuje jiné druhy masa před rybím. U obou skupin respondentů je zřejmé, že si uvědomují zdravotní benefity konzumace rybího masa.
Z průzkumu vyšlo najevo, že lidé neodmítají konzumaci ryb, ale konzumují je velmi zřídka. Pokud vidíme jejich reference ohledně druhu ryb, pak dávají přednost rybám, které mají málo kostí, jsou vyfiletované nebo jdou lehce vykostit. Právě množství kostí a složitost přípravy ryb tak, aby kosti neobsahovaly, může být příčinou malé konzumace ryb u nás. Zde je prostor pro zpracovatelské firmy v tom, aby nabídly spotřebitelům ryby v takové formě, aby jejich příprava byla snadná a rychlá.
Napsali o nás
Co o nás píšou média...
ZobrazitERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA
ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA
ZobrazitSetkání učitelů ve francouzském Guérande
Projekt ERASMUS+ FUTURE pokračoval třídenním setkáním učitelů ve francouzském Guérande na začátku prosince 2019.
ZobrazitDotazníkové šetření | projekt ERASMUS+ FUTURE
Jedním z úkolů projektu ERASMUS+ FUTURE bylo provést dotazníkové šetření ohledně konzumace produktů získaných z vody.
ZobrazitERASMUS+ FUTURE - Vzdělávací aktivita ve Francii
Od 30. 9. do 4. 10. 2019 proběhla další vzdělávací aktivita ve francouzském Guérande. 10 našich žáků a 4 pedagogičtí pracovníci absolvovali bohatý program, který jim francouzští partneři připravili.
ZobrazitKalendář akcí
Změny v rozvrhu Rozpis praxe žákůPRÁVĚ PROBÍHAJÍ TYTO PROJEKTY
Rekonstrukce a modernizace objektu Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína
Kontakty
Táboritská 688
379 01 Třeboň
TELEFON: 384 721 216
EMAIL: info@ssrv.cz
FAX: 384 724 401
ID datové schránky: rhkyuzm