ERASMUS+ FUTURE – PROJEKTOVÉ VÝSTUPY

 

Právě končí projekt Erasmus+ FUTURE (Food from water Used To Urge Revolution in Eating habits), ve kterém se žáci zapojených partnerských škol (SŠRV, Lycee Professionnel Guerande - O. Guichard, Nord-Troms vidergående skole, skolested Skjervøy) zabývali tématem potravinových zdrojů získávaných z vody.

 

Prohlédněte si jednotlivé projektové výstupy:

1. LOGO

logo Erasmus+ Future

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorky loga: Rosemarie Černohousová, Klára Dohnalová (ČR)

 

2. PROJEKTOVÁ PUBLIKACE

FUTURE

Ke stažení:

FUTURE – zkrácená verze

Ke stažení:

 

3. VIDEA

ČESKÁ REPUBLIKA

 

FRANCIE

 

NORSKO

 

4. VÝSTAVA

 

 

Z důvodu absence žáků ve škole nebyla realizována výstava projektu v Městské knihovně v Třeboni v plánovaném období. Tato se nakonec uskutečnila v náhradním termínu, ale i její průběh ovlivnil Covid 19. Knihovna byla z nařízení vlády uzavřena a výstava trvala pouze necelých 14 dní (místo plánovaného měsíce).

 

 

 

5. eTwinning

https://twinspace.etwinning.net/71124/home

 

6. DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

VÝSLEDKY, ZHODNOCENÍ

(ODPOVĚDI ŽÁKŮ ZŠ, ODPOVĚDI ŽÁKŮ SŠ):

Dotazníková akce probíhala u žáků ZŠ z oblasti Třeboňska v době výlovu rybníka Rožmberk a na Střední škole rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína, Třeboň u žáků oboru Ekologie a životní prostředí - Vodohospodář a Rybář. Dotazováno bylo 50 žáků ve věkovém rozmezí 10 – 15 let a 50 žáků ve věkovém rozmezí 16 – 20 let.

Většina dotazovaných prohlašuje, že rádi konzumují ryby. V rodinách preferují ryby spíše rodiče a sourozenci mužského pohlaví. Ačkoli respondenti tvrdí, že ryby jí rádi, tak je naprostá většina z nich konzumuje jen jednou do měsíce. Překvapivé je zjištění, že mnoho rodin získává ryby vlastním rybolovem, to ukazuje na velkou rybářskou tradici v jihočeském regionu. Dále lidé ryby kupují mražené a chlazené. Nejoblíbenější druhy ryb jsou losos, kapr, pstruh a treska. Jen malá část respondentů jí mořské plody. Pokud je konzumují, pak nejčastěji krevetky. Nejběžnější úpravou ryb je grilování nebo smažení, žáci SŠ také často zmínili ryby uzené. V oblíbenosti druhu masa převažuje u žáků ZŠ spíše maso bílé, u SŠ jsou poměry mezi bílým a červenám masem vyrovnanější. V restauraci by si respondenti nejčastěji objednali lososa, méně lidí by zvolilo kapra, štiku nebo úhoře. Velká část respondentů by si rybu v restauraci neobjednala. Jen velmi málo respondentů konzumuje i jiné produkty z ryb (játra, kaviár nebo mořské plody). Zde je vidět rozdíl mezi mladšími a staršími respondenty, kdy starší tyto produkty konzumují ve větší míře. Mořské řasy respondenti nejčastěji konzumují ve formě sushi. V jiné úpravě je konzumuje jen velmi malá část respondentů. Poměrně málo respondentů užívá zelenou řasu chlorelu, i zde platí, že ji starší respondenti užívají častěji než mladší. Mladší respondenti si myslí, že ryby u nás drahé nejsou, na rozdíl od starších respondentů, kteří odpovídali zhruba na půl. Polovina z nich si myslí, že drahé nejsou a polovina si myslí, že drahé jsou. Naprostá většina upřednostňuje jiné druhy masa před rybím. U obou skupin respondentů je zřejmé, že si uvědomují zdravotní benefity konzumace rybího masa.

Z průzkumu vyšlo najevo, že lidé neodmítají konzumaci ryb, ale konzumují je velmi zřídka. Pokud vidíme jejich reference ohledně druhu ryb, pak dávají přednost rybám, které mají málo kostí, jsou vyfiletované nebo jdou lehce vykostit. Právě množství kostí a složitost přípravy ryb tak, aby kosti neobsahovaly, může být příčinou malé konzumace ryb u nás. Zde je prostor pro zpracovatelské firmy v tom, aby nabídly spotřebitelům ryby v takové formě, aby jejich příprava byla snadná a rychlá.

 

Napsali o nás

Co o nás píšou média...

Zobrazit

ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA

ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA  

ERASMUS+ PROJEKT FUTURE - VÝSTAVA

Zobrazit

Setkání učitelů ve francouzském Guérande

Setkání učitelů ve francouzském Guérande  

Projekt ERASMUS+ FUTURE pokračoval třídenním setkáním učitelů ve francouzském Guérande na začátku prosince 2019.

Zobrazit

Dotazníkové šetření | projekt ERASMUS+ FUTURE

Dotazníkové šetření | projekt ERASMUS+ FUTURE  

Jedním z úkolů projektu ERASMUS+ FUTURE bylo provést dotazníkové šetření ohledně konzumace produktů získaných z vody.

Zobrazit

ERASMUS+ FUTURE - Vzdělávací aktivita ve Francii

ERASMUS+ FUTURE - Vzdělávací aktivita ve Francii  

Od 30. 9. do 4. 10. 2019 proběhla další vzdělávací aktivita ve francouzském Guérande. 10 našich žáků a 4 pedagogičtí pracovníci absolvovali bohatý program, který jim francouzští partneři připravili.

Zobrazit

Kalendář akcí

POÚTSTČTSONE
                                          
Změny v rozvrhu Rozpis praxe žáků

Kroužek potápění

F. Hrubý přijímá přihlášky žáků na kurz potápění. Hlásit se lze do 30.9.2021 osobně na vychovatelně DM 941, ev. na 60548087 nebo emailu: fhruby@ssrv.cz.

Obory studia

Maturitní obor

Učební obor

Nastavbové studium

Služby pro veřejnost

  • Turistické ubytování v domovech mláděže
  • Pronájem autobusu MB + VW
  • Nabídka stravování
>> více

Kontakty

Táboritská 688
379 01 Třeboň

TELEFON: 384 721 216
EMAIL: info@ssrv.cz
FAX: 384 724 401
ID datové schránky: rhkyuzm

Partneři školy

Jihočeský krajbioproESFlogo ropmšmtdíla rožmberkůuniv 2ubytování

Kontakty

Střední škola rybářská
a vodohospodářská
Jakuba Krčína, Třeboň

Táboritská 688/II, 379 01 Třeboň

Email: info@ssrv.cz

Telefon: 384 721 216

Mapa
Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím